Katholieke Scholengemeenschap Hoofddorp

“Het allerleukste vinden wij het om leerlingen te laten ontdekken wie ze zijn, waar ze goed in zijn en wat ze willen. Persoonlijke ontwikkeling staat centraal in onze school!”

De Katholieke Scholengemeenschap Hoofddorp biedt een breed palet van onderwijs aan: gymnasium en atheneum (samen het vwo), havo en mavo. Het is een middelgrote school met een fijne sfeer. Op dit moment hebben wij ongeveer 1250 leerlingen.

Voor ons staat het streven onze leerlingen persoonlijk te kennen voorop. We werken vanuit een positieve verwachting, we houden rekening met elkaar, zijn beleefd en hulpvaardig en we houden ons aan de regels. Zo zorgen we met elkaar voor een schone, veilige en stimulerende omgeving, waarin elke leerling kan schitteren.

Het allerleukste vinden wij het om leerlingen te laten ontdekken wie ze zijn, waar ze goed in zijn en wat ze willen. Persoonlijke ontwikkeling staat dus centraal in onze school. Wij zijn ervan overtuigd dat dit ervoor zorgt dat leerlingen bij ons een diploma kunnen halen.

Vwo plus en gymnasium
Voor vwo-leerlingen die meer willen en kunnen dan het basisprogramma vwo bieden wij vwo plus aan. De leerlingen in vwo plus krijgen filosofie, Cambridge Engels, sterrenkunde, debatteren, Delf Frans en wetenschapsgeschiedenis.

Activiteiten De school organiseert in ieder leerjaar tal van extra activiteiten. Denk bijvoorbeeld aan interessante excursies van een dag, maar ook uitwisselingsprogramma’s en meerdaagse studiereizen. Onze muzikale talenten presenteren zichzelf tijdens KSH Unplugged, vaak nadat ze in de brugklas al op het podium van de soundmixshow stonden. Bij het theater- en muziekfestijn KSH Parade presenteren alle talenten van de KSH zich op verschillende podia. En natuurlijk zijn er ook schoolfeesten, zoals het befaamde Kerstgala voor de bovenbouw en de KSH Prom Night voor de eindexamenkandidaten.

Themaklassen De KSH heeft vanaf de brugklas vier verschillende themaklassen. De muziekklas, de theaterklas, de sportklas en de designklas.

De Katholieke Scholengemeenschap als opleidingsschool
Sinds schooljaar 2017-2018 mag de KSH zich volwaardig lid van de ROSA-opleidingsschool noemen. Je kunt bij ons rekenen op een stageplaats met veel persoonlijke begeleiding omdat wij willen dat niet alleen onze leerlingen schitteren, ook onze (toekomstig) docenten!

Wij bieden:

  • Meerdere themabijeenkomsten (workshops, intervisie)
  • Geschoolde, bevlogen werkplekbegeleiders
  • Begeleidingsgesprekken om leerdoelen te bepalen en te evalueren
  • Schoolopleider die het proces bewaakt en ondersteunt
  • Ruimte voor eigen inbreng en ontwikkeling
  • Deelname aan studiedagen, buitenschoolse activiteiten en teambijeenkomsten
  • Je kunt ons makkelijk bereiken, of je nu met de (brom-) fiets, de auto of het openbaar vervoer komt (zowel buslijn 300 (Toolenburg)  (Assumburg) hebben een halte dichtbij school).
  • Een gezellige werksfeer!

Katholieke Scholengemeenschap Hoofddorp

Schoolopleider
Nadia Aanzi
Karlijn Stet
stage@kshcollege.nl

Contactgegevens
Assumburg 10 2135 BA  Hoofddorp
023-5677588
www.kshhoofddorp.nl