Katholieke Scholengemeenschap Hoofddorp

Naast het verbreden van kennis vinden we het vormen van ieders karakter minstens zo belangrijk op de KSH!

De Katholieke Scholengemeenschap Hoofddorp biedt een breed palet van onderwijs aan: gymnasium en atheneum (samen het vwo), havo en mavo. Voor ons staat voorop dat iedere leerling het beste uit zichzelf haalt. Daarom richten wij ons, naast het overdragen van de benodigde kennis, ook op het vormen van de karaktereigenschappen die een leerling nodig heeft om te slagen in de maatschappij. Daadkracht, doorzettingsvermogen, maar ook zelfdiscipline en verantwoordelijkheid; allemaal zaken die helpen talenten optimaal te benutten.

De KSH is een relatief kleine, gezellige school met een fijne sfeer. Op dit moment hebben wij ongeveer 1050 leerlingen. Voor ons staat het streven onze leerlingen persoonlijk te kennen voorop. Dat betekent dat wij werken vanuit een positieve verwachting, maar ook rekening houden met elkaar, beleefd en hulpvaardig zijn en ons houden aan de regels. Zo zorgen we met elkaar voor een schone, veilige en stimulerende omgeving, waarin elke leerling kan schitteren.

Het allerleukste vinden wij het om mensen te laten ontdekken wie ze zijn, waar ze goed in zijn en wat ze willen. Persoonlijke ontwikkeling staat dus centraal in onze school. Wij zijn ervan overtuigd dat dit ervoor zorgt dat leerlingen bij ons een diploma kunnen halen.

Klik hier voor meer algemene informatie
Vwo plus en gymnasium

Voor vwo-leerlingen die meer willen en kunnen dan het basisprogramma vwo bieden wij vwo plus aan. De leerlingen in vwo plus krijgen filosofie, Cambridge Engels, sterrenkunde, debatteren, Delf Frans en wetenschapsgeschiedenis.

Activiteiten

De school organiseert in ieder leerjaar tal van extra activiteiten. Denk bijvoorbeeld aan interessante excursies van een dag, maar ook uitwisselingsprogramma’s en meerdaagse studiereizen. Onze muzikale talenten presenteren zichzelf tijdens KSH Unplugged, vaak nadat ze in de brugklas al op het podium van de soundmixshow stonden. Bij het theater- en muziekfestijn KSH Parade presenteren alle talenten van de KSH zich op verschillende podia. En natuurlijk zijn er ook schoolfeesten, zoals het befaamde Kerstgala voor de bovenbouw en de KSH Prom Night voor de eindexamenkandidaten.

Themaklassen

De KSH heeft vanaf de brugklas vier verschillende themaklassen. De muziekklas, de theaterklas, de sportklas en de designklas

De Katholieke Scholengemeenschap als opleidingsschool

Sinds december 2016 heeft de KSH de status van ‘aspirant lid’ van de ROSA. Schooljaar 2017-2018 willen wij onze wens om volwaardig deelnemer te zijn van de opleidingsschool waar gaan maken. Je kunt rekenen op een stageplaats met veel persoonlijke begeleiding omdat wij willen dat niet alleen onze leerlingen schitteren, ook onze (toekomstig) docenten horen daar bij!

Wij bieden:

  • Meerdere themabijeenkomsten (workshops, intervisie)
  • Geschoolde, bevlogen werkplekbegeleiders
  • Begeleidingsgesprekken om leerdoelen te bepalen en te evalueren
  • Schoolopleider die het proces bewaakt en ondersteunt
  • Ruimte voor eigen inbreng en ontwikkeling
  • Deelname aan studiedagen, buitenschoolse activiteiten en teambijeenkomsten
  • Je kunt ons makkelijk bereiken, of je nu met de (brom-) fiets, de auto of het openbaar vervoer komt (zowel buslijn 300 (Toolenburg) als 168 (Assumburg) hebben een halte dichtbij school).
  • Een gezellige werksfeer!

Geïnteresseerd? We horen graag van je!

Katholieke Scholengemeenschap Hoofddorp

Schoolopleider

Dianne Hoefakker
stage@ksghoofddorp.nl

Contactgegevens

Assumburg 10
2135 BA  Hoofddorp
023-5677588
www.kshhoofddorp.nl