Mendelcollege

“Een school op christelijke grondslag, een school voor kwaliteit, een school die houvast biedt en beschermt, een school voor samen plezier, een school voor de toekomst. De school streeft ernaar mensen met verschillende talenten tot hun recht te laten komen.”

Het Mendelcollege is een interconfessionele (rk en pc) school voor TTO (tweetalig gymnasium en atheneum), gymnasium, atheneum, havo en mavo. De school telt ongeveer 1770 leerlingen en 180 medewerkers en is gesitueerd op één locatie. Het Mendelcollege is makkelijk bereikbaar; station Bloemendaal ligt op 5 minuten lopen afstand.

De kernwoorden voor het Mendelcollege zijn: een school op christelijke grondslag, een school voor kwaliteit, een school die houvast biedt en beschermt, een school voor samen plezier, een school voor de toekomst. De school streeft ernaar mensen met verschillende talenten tot hun recht te laten komen.

Klik hier voor meer algemene informatie

Het Mendelcollege als opleidingsschool

Sinds 2014 is het Mendelcollege officieel Opleidingsschool. Het Mendelcollege werkt samen met 7 Opleidingsinstituten; HvA, InHolland, AHK, ALO, VU, UvA en het ICLON.

  • De school heeft enthousiaste, gecertificeerde en betrokken WPB-ers en schoolopleiders die ondersteuning bieden.
  • De student krijgt ruimte voor eigen inbreng en ontwikkeling.
  • Er zijn 20 tot 25 studenten per schooljaar van de verschillende Opleidingsinstituten
  • Op 10 woensdagmiddagen vinden schoolgroepbijeenkomsten plaats. Alle studenten dienen hierbij aanwezig te zijn.
  • Wij vragen studenten belangrijke ervaringen, literatuur en portfolioproducten met elkaar te delen, zodat ze van elkaar leren.
  • Naast de reguliere lessen kunnen studenten participeren tijdens projectdagen en andere evenementen die op school plaatsvinden.
  • Wij bieden heldere leerwerktaken en onderzoeksonderwerpen.
Geïnteresseerd? We horen graag van je!

Mendelcollege

Schoolopleiders

Corine van Jaarsveld
Freeke Hartman

stage@mendelcollege.nl

Contactgegevens

Pim Mulierlaan 4
2024 BT Haarlem
Telefoon: 23-5258421
www.mendelcollege.nl