RKSG Thamen

“Op Thamen laten we leerlingen ontdekken wie ze zijn en wat ze kunnen. Gewapend met die zelfkennis kunnen zij keuzes maken uit mogelijke toekomstige arbeidsterreinen.”
Op Thamen volgen ongeveer 900 leerlingen hun VMBO onderwijs. Omdat Thamen een school voor Voorbereidend Middelbaar Beroepsonderwijs is, zien wij het als onze taak onze leerlingen dan ook goed vóór te bereiden op het onderwijs ná deze school. Daarvoor is in ieder geval nodig dat leerlingen ontdekken wie ze zijn en wat ze kunnen. Gewapend met die zelfkennis moeten zij keuzes kunnen maken uit mogelijke toekomstige arbeidsterreinen. Wij bieden hen daartoe zo breed mogelijk georiënteerde leerwegen aan. Echter, daar waar eerder specialisatie gewenst lijkt, zorgen we daar ook voor. 
Zoveel mogelijk ‘maatwerk’ dus, mét opstroomkansen waar dat mogelijk is.

Klik hier voor meer algemene informatie

Scholengemeenschap Thamen als opleidingsschool

Met veel plezier en enthousiasme leiden wij op Thamen sinds jaar en dag docenten op. Veel van onze oud-studenten werken als bevoegd docent op Thamen of binnen IRIS. Een aantal van deze oud-studenten zijn inmiddels zelf actief als stagebegeleiders. We kunnen dan ook met recht stellen dat het opleiden van leraren diep verankerd is binnen onze organisatie.

Wij bieden student en uitgebreid opleidingsprogramma waarbinnen jij (als student) zelf vorm en richting geeft aan je eigen ontwikkeling. Op Thamen zijn er zowel werkplekbegeleiders als schoolopleiders die je in dit proces ondersteunen. Je wordt gekoppeld aan een opgeleid en gecertificeerd werkplekbegeleider van jouw vak. De werkplekbegeleider (WPB-er) is voor jou het eerste aanspreekpunt zodra je stage begint. Samen voeren jullie begeleidingsgesprekken n.a.v. de stage-activiteiten. Je werkplekbegeleider helpt je met het omzetten van je leerdoelen uit je POP in een activiteitenplan. Naast de aansturing door de werkplekbegeleider zijn er op Thamen twee schoolopleiders actief. Zij verzorgen de werkcolleges op woensdagochtend van 8.15-10.00 uur, waar alle studenten (verplicht) bij aanwezig zijn.

Voor meer informatie over het opleidingsprogramma op Thamen, zie onze website: www.thamen.nl/oplis

Geïnteresseerd? We horen graag van je!

RKSG Thamen
Onze school staat in Uithoorn tussen Amstelveen en Aalsmeer naast het 
busstation en is zeer goed bereikbaar

Schoolopleiders

Hugo van den Berg
Sheila Kasiemkhan
stage@thamen.nl

Contactgegevens

Den Uyllaan 4
1421NK Uithoorn
0297-563192
www.thamen.nl
www.thamen.nl/oplis