SG Panta Rhei

“Panta Rhei is een multiculturele school, die de leerlingen goed kent en haar best doet om samen met de leerlingen en hun ouders/verzorgers eruit te halen wat erin zit!”
Panta Rhei is een middelgrote vmbo-school in Amstelveen met een eigentijds en aansprekend onderwijsaanbod. Panta Rhei heeft ongeveer 770 leerlingen en ruim honderd medewerkers. Desondanks is de school kleinschalig georganiseerd. Zo zijn de leerlingen verdeeld over vier onderwijsteams, die elk hun eigen plek in de school hebben.

Panta Rhei biedt vmbo-basis/kader/mavo aan, met binnen deze opleidingen leerwegondersteuning (lwoo) voor leerlingen die dit nodig hebben. In de onderbouw bieden we vier profielprogramma’s: expressie, game & technologie, koken en sport. In de bovenbouw hebben we negen eigentijdse beroepsgerichte programma’s, waarin we leerlingen zo goed mogelijk voorbereiden op de maatschappij en de steeds veranderende arbeidsmarkt.

Klik hier voor meer algemene informatie

SG Panta Rhei als opleidingsschool

Panta Rhei is een geaccrediteerde opleidingsschool, die beschikt over een gecertificeerd opleidingsteam (schoolopleider en werkplekbegeleiders). Ons opleidingsteam heeft zich gespecialiseerd in het begeleiden van eerste- en tweedegraads studenten. Jaarlijks begeleidt onze school ruim dertig studenten, veelal vanuit de instituten InHolland en de Hogeschool van Amsterdam. We werken leervraaggestuurd: de student stuurt zijn eigen ontwikkeling aan. Het centrale thema is: leren van elkaar. Hiervoor organiseren we maandelijkse schoolgroepbijeenkomsten, waaraan alle studenten geacht worden deel te nemen. De studenten ervaren onze opleidingsschool als een warme deken.

Visie op opleiden

Wij vinden het noodzakelijk dat er eigenaarschap m.b.t. tot eigen leren en ontwikkeling ontstaat. Daartoe proberen we constant de leerlingen, studenten en collega’s in situaties te brengen die hen prikkelen, uitdagen en nieuwsgierig maken. Dit principe leidt tot vraag- en probleemgestuurde onderwijsleersituaties.

Geïnteresseerd? We horen graag van je!

SG Panta Rhei

Schoolopleider

Fred ’t Hart
stage@sgpantarhei.nl

Contactgegevens

Pandora 1-2
1183 KK Amstelveen
020-5032121
www.sgpantarhei.nl