ROSA Themamiddag Passend Onderwijs 14 maart 2017

AAEAAQAAAAAAAAjuAAAAJDQ3ZDdiZTkxLTIxOTktNDI4YS05ZDVhLTFkYjA0OTIwODc0OAGastspreker: Ivo Mijland
“Als je een leerling wilt verleiden tot leren, moet je eerst zijn hart raken, dan pas zijn hersenen”

Op 14 maart 2017 organiseerde de ROSA Ontwikkelgroep Zorg een themabijeenkomst Passend Onderwijs. De bijeenkomst van schoolopleiders, opleiders en studenten vond plaats op SG Panta Rhei in Amstelveen.

Ivo Mijland was uitgenodigd als gastspreker. Hij werkt als trainer/coach op scholen in heel Nederland. Hij deed jarenlang praktische ervaring op als docent Nederlands en als mentor/leerlingbegeleider.

Ivo wist op een boeiende en humoristische wijze de aanwezigen ervan te doordringen dat álle kinderen recht hebben op aandacht voor dat wat goed gaat. Dat alle kinderen bijzonder zijn en dat we moeten stoppen met het spreken over normale en niet normale kinderen. Passend Onderwijs betekent een attitude ontwikkelen dat je door anders te reageren op andere kinderen andere ontmoetingen hebt met álle kinderen. Met een attitude gericht op de werkelijke ontmoeting kun je echt anders leren omgaan met alle kinderen. Kinderen willen maar één ding: merken dat ze er voor jou toe doen!

De ROSA Ontwikkelgroep Zorg ontwikkelt dit jaar materiaal dat door alle scholen kan worden ingezet tijdens schoolgroepbijeenkomsten met studenten.

Na afloop was er voor iedere school een exemplaar van zijn boek: ‘Ik ben toch niet gek!” (uitgeverij Quirijn).