Koning brengt werkbezoek aan VeenLanden College

koning_vlc-28-van-36

Zijne Majesteit de Koning heeft op 14 december 2016 het VeenLanden College bezocht.  Het bezoek stond in het teken van de leraar en het opleiden van toekomstige leraren in de school.

Het VeenLanden College maakt als opleidingsschool deel uit van de Regionale Opleidingsschool Amstelland (ROSA). De Koning sprak op het VeenLanden College met docenten in opleiding, beginnende docenten en ervaren docenten.

Tijdens het eerste gesprek lichtten studenten toe waarom ze voor het beroep leraar hebben gekozen en hoe ze tegen hun toekomst als docent aankijken. De Koning sprak met ze over hun stage-ervaringen, de uitdagingen waar ze tegenaan lopen zoals werkdruk en de begeleiding die ze op het VeenLanden College krijgen. In het tweede gesprek met beginnend docenten kwamen onder andere de eigen verantwoordelijkheid, het contact met ouders en de coaching door ervaren collega’s aan bod. Onder hen waren zij-instromers die spraken over het behalen van bevoegdheden.

De begeleiding van studenten en nieuwe collega’s door ervaren docenten zorgt voor een goede verbinding tussen de school en de opleidingsinstituten. Deze verbinding was een van de onderwerpen tijdens het laatste gesprek met ervaren docenten en werkplekbegeleiders.
Klik hier voor verwijzing naar de website van het Koninklijk huis

koning_vlc-9-van-36